30 Aralık 2014 Salı

BİT VE BYTE ARASINDAKİ FARK

                      BİT VE BYTE ARASINDAKİ FARK

   Bit olarak tabir edilen birim iletişim ve bilgisayar teknolojilerindeki  en temel veri birimini temsil ediyor. Bilgisayarlarda veriler ikili yani sadece 1’ler ve 0’lardan oluşan sayı sistemine göre kaydedilir. İşte 1 bit de bu 1’ler ya da 0’lardan tek bir tanesini temsil ediyor. İkili sistemde bulunan 1 ve 0’lar doğru-yanlış ya da evet-hayır gibi mantık önermelerine karşılık geliyor. Kullandığımız tüm yazılımlar ve veriler aslında temelde bu 1’ler ve 0’lardan oluşuyor.
1 bit’in ne olduğunu anladıktan sonra Kbit, Mbit ya da Gbit gibi birimleri anlamak çok kolay.  Kilo, Giga ve Mega gibi ön ekler 10 ve katlarını temsil ediyor. 1 Mbit, 10bit’e karşılık geliyor. Gbit (109ve Kbit(103de benzer şekilde değerlendiriliyor.

                    Bit ile Byte Arasındaki Fark

    Bit ile byte birimlerinin birbiriyle çok karıştırılıyor. Birçok insanın bu iki birimin birbiriyle aynı anlama geldiğini düşünüyor olabilir. Ancak bu ikisi aslında temelde aynı şeyin miktarını belirtiyor olsa da farklı değerlere sahipler.
8 bit’lik veriye 1 byte adı veriliyor. Bir metin dosyasının içerisindeki tek bir harf 1 byte’lık yer kaplıyor.Byte biriminin ilk çıkış noktasını da bu tek bir karakterin kapladığı alan oluşturuyor. Byte’ın katlarında ise durum biraz karışıyor. Burada 10’un katları yerine 2’nin katları kullanılıyor. 1 MB denildiği zaman 220byte kastedilmiş oluyor. Benzer şekilde GB 230, TB da 240 byte anlamına geliyor.

PROGRAMLAMA DİLLERİNİN SINIFLANDIRILMASI

         PROGRAMLAMA DİLLERİNİN SINIFLANDIRILMASI

                Programlama dillerinin sınıflandırılması ikiye ayrılır:
  •   SEVİYEYE GÖRE SINIFLANDIRMA
  •   UYGULAMA ALANLARINA GÖRE SINIFLANDIRMA

                        SEVİYEYE GÖRE SINIFLANDIRMA 

           
  • Bir programlama dili ya insan yada makine anlayışına yakındır. İnsan anlayışına daha yakın programlara dillerine Yüksek Seviyeli programlama dilleri, Makineye yakın olanlara ise düşük seviyeli programla dilleri denir.
  • Yüksek Seviye Programlama ile yazılan projelerin Source Kodları kısa, Derlenmiş halleri ise uzun olur,Çalışma hızları ise yavaştır.
  • Alçak Seviye Programlama ile yazılan projelerin Source Kodları uzun, Derlenmiş halleri ise kısadır,Çalışma hızları ise en yüksek seviyededir.

                   

                                SEVİYE DURUMUNA GÖRE BAZI DİLLER

  • Düşük Seviye
Assembler(ASM)
  • Orta Seviye
 C , C++(C Plus) , C#(C Sharp)
  • Yüksek Seviye
  Fortran, Basic,Pascal,Cobol
  • Çok Yüksek Seviye
  Dbase,Clipper,VBasic,Paradox,Access,FileMaker
            

UYGULAMA ALANLARINA GÖRE SINIFLANDIRMA

    
  • Bilimsel ve mühendislik dilleri
           Fortran,C,Pascal
  • Sistem programlama dilleri
           C,Assembler
  • Veri tabanı dilleri
           Dbase,Clipper,FileMaker
  • Yapay zeka dilleri
           Prolog,LISP
  • Genel amaçlı programlama dilleri
            C,Pascal,Basic
         

BİLGİSAYAR ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖZELLİKLER

BİLGİSAYAR ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN                                           ÖZELLİKLER

            Bilgisayar alınırken ilk hangi amaçla kullanacağımıza karar vermeliyiz.Ör:sadece oyun oynamak için ya da sosyal medyada bulunmak için alacaksak 3000-4000 TL ödemek yerine daha ucuz bilgisayarları tercih ederek maliyetini düşürebiliriz .İlk kural :Bilgisayardan benim beklentim ne buna karar vermektir.Daha sonra 5 temel kural göz önünde bulundurularak bir bilgisayar sahibi olabiliriz.

                             1)       REGISTER

                        2)     RAM 

                        3)     Bus(Veri Aktarım Demetleri)

                        4)     CACHE MEMORY

                        5)    SYSTEM CLOCK

BİLGİSAYARI 11-12. SINIFLARIN KULLANIM ALANLARI

BİLGİSAYARI 11-12. SINIFLARIN KULLANIM ALANLARI

    Bilgisayar çağımızın vazgeçilmez bir bütünü olmuştur.Bu
yüzden bilgisayar çağı adı verilmektedir. İnternetin de yaygın olarak kullanılmasıyla geniş kitlelere hitap etmektedir.Öğrenciler bir çok alanda yararlanmaktadır.Özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler online sitelere üye olarak soru paylaşımı ve konu dinlemeden yararlanırlar.Verilen ödevler eskiden ansiklopediden  saatlerce aranıp bulunurken artık sadece beş saniyede ulaşılabilmektedir.Öğrenciler bu yüzden ödev araştırmada kullanmaktadırlar. Sosyal medyadan yararlanmak için , güncel bilgilerden haberdar olmak için, sosyal medyada yer almak  için , oyun için... bir çok alanda yararlanılır.

PROGRAM VE YAZILIM ARASINDAKİ FARK


Program; bilgisayara bir işlemi yaptırmak üzere hazırlanmış kodlar, komutlar bütünüdür.

Yazılım;  bilgisayar donanımını kullanmaya olanak veren,  programlar, programlama dilleri, yordamlar ve belgelemelerin tümü.

Programlar tek başlarına bir yazılım değildirler; yazılımlar programlardan, yardımcı programlardan, belgelemelerden (yardım dosyaları), veri kaynak dosyalarından oluşurlar.
Yazılım, programdan daha geniş bir kavramdır.

ASCII KODLARI

                 

                BUSRA ONGEL

       B:100 0010          O:100 1111
       U:101 0101          N:100 1110
       S:101 0011          G:100 0111
       R:101 0010          E:100 0101
       A:100 0001          L:100 1100
       

MICROSOFT WORD

                        MICROSOFT WORD

  •  Microsoft Word, belki de dünyanın en popüler kelime işlemci programıdır. Microsoft Office paketi içinde yer almaktadır. Ofis paketi içerisinde yer aldığı için ayrı bir kurulum yapılmamaktadır. Sürümleri ofis paketi ile birlikte anılmakta, ofis 2000, ofis 2003, ofis 2007, ofis 2010, ofis 2012 ve ofis 2013 sürümleri bulunmaktadır. 
  • Microsoft Word, belge oluşturma, düzenleme ve bilgisayarınızda metin kontrol ile ilgili tüm görevler için güçlü bir yardımcıdır. Bu dosyaları PDF olarak kaydedebilir veya belgeleri yazdıktan sonra, Outlook üzerinden e-posta ile gönderebilirsiniz.
  • Word programının gelişmiş özellikleri sayesinde tablolar oluşturabilir, şekiller çizebilir,  sütunlu yapıda dokümanlara oluşturabilir, yazı içine resimler ekleyebilir, adres etiket basımı yapabilirsiniz. Hatta yaptığınız çalışmaları web sayfası olarak düzenleyebilir ve yayınlayabilirsiniz.

    5.1. MICROSOFT WORD AVANTAJLARI NELERDİR?

 * Word programı birçok işlemi otomatik olarak kendisi yapar. Örneğin yazılan bilgilere ait içindekiler, indeks, sayfa numaraları, dipnot bilgileri ve bunun gibi birçok işlemler kolayca hazırlanabilir.

* Yazıda çeşitli yazı tipleri ve fontlar kullanılabilir.
* Çeşitli sayfa görünümleri oluşturulabilir,
* Kelimeler düzeltilebilir, eş anlamlıları bulunabilir, kelimeler toplu olarak değiştirilebilir,
* Poster, afiş, davetiye, kitap, tez, gazete, dergi, broşür ve makale yazabilir ve yayınlayabilir,
* Bilgisayara adres kaydetme ve kaydedilen adresler ile mektup birleştirme yapabilir,
* Tablo, grafik ve çizimler yapabilir,
* Web sayfası oluşturup internette yayınlayabiliriz.

  5.2. MICROSOFT WORD DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

* İşletim sistemine dayalı yazılım hataları,
* Satın almada ürün anahtarı ve aktivasyon işlemlerinde oluşan bağlantı hataları
* Kullanıcı arayüzünün erişebilir ve kolay olmaması
* bu yazılımın yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyması
* başlangıç ve profesyonel kullanıcılar için ayrı kategorilerde kullanım şeklinin bulunmaması
* Ürünlerin pahalı olması ve ekstra ürün satma çabaları
* Sadece Windows sistemlerinde kullanılması alternatif işletim sistemlerine imkan sağlanmaması(örn: İOS, pardus, ubuntu vs işletim sistemlerine destek vermemesi)
     
 

IBM LOTUS SYMPONY

                        IBM LOTUS SYMPONY


       IBM Lotus Symphony: tablolama programları ve diğer belgeler için düzenleme, yaratma paylaşma ortamı diyebiliriz. Aslında bu, IBM’in ilk pazara girişi değil.1984 yılında IBM, DOS için benzer amaçlar taşıyan bir yazılımı piyasaya sürmüştür.
                  

          4.1. IBM LOTUS SYMPONY AVANTAJLARI NEDİR?

*Tamamen ücretsizdir.
* IBM, Lotus kullanıcılarına olabildiğince interaktif bir ortam sağlıyor. IBM resmi sitelerinde Lotus Symphony hakkında fikir alışverişi yapma imkanı ve çeşitli eklentileri indirme olanağı bulunuyor. Lotus Symphony şuanda Windows ve Linux platformlarında çalışıyor. Yakın bir zaman içinde Apple Macintosh platformunda da çalışabilecek hâle getirilecek.


* Lotus Symphony ile yarattığınız dosyaları Microsoft Office formatlarından tutun, OpenOffice’e kadar birçok formatta kaydedebilir, düzenleyebilirsiniz. Lotus Symphony, ayrıca OpenDocument formatını (ODF) da destekliyor. Peki, bu ODF nin yararları ne? ODF yi değerli yapan, seçim hakkı vermesi, verimli olması ve içerdikleri dokümanın kullanımı hakkında kontrol hakkı vermesi. ODF pek çok işletim sistemiyle uyumlu çalışıyor.
*IBM Lotus Symphony Documents’ın arayüzü, alışılmış kelime işlemci programlarınkinden çok daha anlaşılır. Genellikle Microsoft Office Word de bu nereden yapılıyor dediğiniz şeyler, IBM Lotus Symphony Documents da elinizin altında bulunuyor. Oluştur sekmesini de oldukça başarılı buluyorum. Örneğin yazıya not ve dipnot ekleyebilmek kullanışlı bir hale getirilmiş. Bu arada metin özellikleri menüsündeki konum sekmesine tek bir tıklamayla ulaşıp seçtiğiniz metni 90 ve 270 derece döndürebilmek de Lotus Symphony Documents’ın hoş bir özelliğidir.

 4.2. IBM LOTUS SYMPONY DEZAVANTAJLARI NEDİR?

  *Lotus Symphony başka hiçbir lisans sözleşmesine ihtiyaç duymadan, dökümanları, tablo, çizelge ve sunumları PDF formatına aktarabilir. Makrolara gelince, Lotus Symphony de kullanıcılar yinelemeli görevler için ya da IBM Lotus Symphony dosyalarını düzenlemek için makro yaratabilirler. Fakat oluşturduğunu makroları Microsoft Office formatına dönüştüremezsiniz. Aynı şekilde Microsoft Office makroları da Lotus Symphony’e aktarılamazlar.
* Türkçe imlâ eklentisi biraz sorunludur. Yazım hatalarını gösterme özelliği gelişmemiştir bunun  için çalışmalar devam etmektedir.
*IBM Lotus Symphony Presentations: Bu yazılım sayesinde kolaylıkla görsel sunumlar hazırlayabiliriz fakat Programın teknik özellikleri Microsoft Office Powerpoint’teki kadar zengin değildir. 
*Lotus Sypmhony’nin araç çubukları Microsoft Office’inki kadar gelişmiş değildir. Ayrıca gelişmiş makro kullanımı Microsoft Office ’dekinden karmaşıktır. Bu tip eksiklikler beta sürümü olduğundan kapatılacaktır.

*AMD64 bir işlemciniz varsa XP/Vista 64 bit bir işletim sistemine bu yazılımı - kuramazsınız. Lotus Symphony’nin beta sürümdedir.

OPENOFFICE

                             

            OPENOFFICE

        OpenOffice.org çok özellikli bir ofis yazılımıdır. Tüm platformlarda çalışan açık kaynak bir uygulamadır. OpenOffice.org yazılımı LGPL lisansı ile dağıtılmaktadır. OpenOffice.org dünyanın en büyük yazılım firmalarından sun MicroSystems'den destek almaktadır ve kar amacı gütmeden geliştirilmektedir.

            3.1.OPENOFFICE AVANTAJLARI NELERDİR?

  * OpenOffice.org açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğu için internetten indirilebilir
* Lisansı olmayan ücretsiz bir ofis uygulamasıdır.
* Birçok platformda çalışabilmektedir (Windows, Linux...)
* Açık kaynaklı olup dağıtılabilir, kopyalanabilir ve değiştirilebilir.
* Kullanıcı ara yüzü kolay kullanılabilmektedir.
* Dil desteği oldukça geniştir.
* Birçok türde belgeyi açabilir ve aynı şekilde birçok türde belge oluşturabilirsiniz. Pdf ve swf uzantılı belgeler oluşturulabilmektedir.
                       3.2. OPENOFFICE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?
              * Fonksiyonellik ve özellikleriyle OpenOffice.org, MS-Office gibi iyi bilinen ücretli   
  ofis paketleri ile uyumludur.OpenOffice.org yardımıyla birçok MS Office dokümanını (Word
Excel, PowerPoint) açabilir, değiştirebilir, MS Office veya OpenOffice.org formatında kayıt edebilirsiniz. Temelfarklılık, OpenOffice.org bu dokümanlardaki makroları çalıştırmaz. Fakat bu dokümanları tekrar MS Office altında açmak isteyebileceğinizi göz önünde bulundurularak makroları saklar.
* MS-Office dosya formatları hakkında yeterli bilgi olmadığı için (Microsoft formatları yayınlanmıyor) nadiren de olsa açılmayan dokümanlar olabilir. . Geri bildiriminiz sayesinde OpenOffice. Org’daki özellikler artacaktır.
  

LIBREOFFICE

                               
                             LIBREOFFICE 
                       

               Libre Office, adından da anlaşılacağı gibi –libre, Fransızca ve İspanyolca ‘da özgür demektir- ücretsiz ve geliştiriciler ve kullanıcılar için özgür bir yazılımdır. LGPL v3 ile lisanslanmıştır
  Libre Office 'in temelleri, OpenOffice.org 'a dayanmaktadır. OpenOffice.org geliştirme süreçlerinde Sun Microsystem 'in tek belirleyici olması ve dışarıdan kod katkıcılarının kod yazmasını engelleyici - zorlaştırıcı tavırları söz konusuydu.
       Sun Microsystem 'in Oracle tarafından satın alınması, Oracle 'ın özgür yazılım projelerine soğuk bakması eleştirilerin dozunu artırdı.
       28 Eylül 2010 günü aralarında Michael Meeks 'in de bulunduğu pek çok önemli OpenOffice geliştiricisi, The Document Foundation isimli yapıyı duyurarak, "topluluk merkezli" yeni bir OpenOffice.org çatallanması(fork) için çalışacaklarını açıkladılar.
Duyurulan bu yeni yapı Google, Novell, RedHat gibi pek çok büyük şirketçe desteklendi.
TheDocument Foundation'un destekçileri arasında Özgür Yazılım Vakfı (FSF), OSIOASISCanonical,Collabora ve GNOME Vakfı'nın yanı sıra, Brezilyalı OpenOffice.org türevi BRoffice'in geliştiricileri ve çeşitli yerel OpenOffice.org toplulukları da yer alıyor.

2.1.LIBREOFFICE AVANTAJLARI NEDİR?

  •  Ücretsizce bilgisayarımıza indirebiliriz.
  •  Tüm temel ofis yazılımlarını ve hatta daha fazlasını aktif olarak kullanabileceğiniz bir paket yazılımdır.
  •  ücretsiz ofis yazılımlarını sağlar
  •  Writer: LibreOffice içerisindeki kelime işlemcidir. Microsoft Office word benzeri bir görünüme sahiptir. Kullanıcıya işlevsel ve yararlı birçok araç sunar. Write sayesinde acele mektuplar, dizinli tam bir kitaba kadar her şeyi yaratabilirsiniz. Ayrıca ek bir yazılım gerektirmeden PDF dosyası oluşturabilir veya HTML belgelerinizi düzenleyebilirsiniz.
  • Calc: Microsoft Excel 'e benzer bir bir hesap tablosu yazılımıdır. LibreOffice Calc, Microsoft Excel 'in sahip olmadığı bazı olanaklara sahiptir. Örneğin tablolarınızı PDF olarak yaratmanızı sağlar. Ayrıca Oracle ya da SQL 'den tablolarınızı Calc 'a aktararak üzerlerinde çalışabilirsiniz.
  • Impress: Microsoft PowerPoint 'e benzeyen bir yapısı vardır. Ayrıca sunumları Adobe Flash(SWF) olarak dışa aktarma ve flash yüklü bilgisayarlarda oynatma yeteneğine de sahiptir.
  • Microsoft PowerPoint 'te oluşturulmuş. ppt ve. pptx dosyalarını okumak ve içeriğini değiştirmek gibi özelliklere de sahiptir. Ayrıca yine ek bir yazılım gerektirmeden sunumlarınızı PDF olarak dışa aktarma seçeneğini de sunar.
  •   Base: Microsoft Access 'e benzer bir veri tabanı yazılımıdır. Libre Office Base yardımıyla tablo, form, sorgu ve raporlar oluşturup düzenleyebilirsiniz. Bu işlemleri ister kendi veri tabanınızla, ister Base ile birlikte gelen HSQL veri tabanı motoruyla yapmak mümkündür.
  •  Draw: CorelDRAW gibi bir vektörel grafik düzenleyicisidir. Scribus ve Microsoft Publisher gibi masaüstü yayıncılık yazılımları ile benzer özelliklere sahiptir. PDF dosyalarını içe aktarıp düzenleme desteğine sahiptir.
  • Math: Matematik formülleri yaratmak ve düzenlemek için bir araçtır. Microsoft Denklem Düzenleyicisi 'ne benzer bir yapıdadır. Formüller diğer Libre Office yazılımlarının içerisine gömülebilir. Birçok yazı tipini destekler ve PDF olarak dışa aktarım seçeneğini destekler.

       2.2 LIBREOFFICE DEZAVANTAJLARI NEDİR?


  •    Internette hazır şablonları bulunmasına rağmen, LibreOffice Impress, hazır şablonlar bakımından yetersizdir.

       

ABIWORD

                                            
                                               ABIWORD
      AbiWord GNU Genel Kamu Lisansı altında lisanslanmış bir özgür yazılım ürünü
Kelime işlemcisidir. "AbiWord" kelimesi ( "Abi WORD" diye okunur) İspanyolca açık anlamına gelen abiertodan gelir.Linux ,Mac OS X(PowerPC),Microsoft Windows, ReactOS, BeOS,
Amiga OS4,0 (Cygnix X11 makinası üzerinden), ve diğer işletim sistemleri altında çalışır. AbiWord, bir özgür yazılım ürünü olacak ve tüm Ofis özellikleri taşıyacak olan Office Suite programı yaratma amaçlı bir planın parçası olarak http://sourcegear.com SourceGear Corporation tarafından Abi Suite 'in ilk öğesi olarak oluşturuldu.
 AbiWord de aynı OpenOffice Writer gibi ücretsiz dağıtılan bir kelime işlemci. Belki büyük firmalar için olmasa bile bireysel kullanıcılar ve orta ölçekli firmalar için ideal bir yazılım.

*  AbiWord'ün en önemli özelliği sürati. Pentium II işlemcili bir bilgisayarda bile yüklenme zamanı MS Word'den hızlıdır.
.*  AbiWord'ün bir diğer artısı cross-platform özelliği. Yani AbiWord Windows, Linux, QNX, FreeBSD, Mac OSX, Oracle veya Solaris gibi birçok farklı işletim sisteminde çalışabiliyor. Böylece farklı işletim sistemlerinde çalışan kullanıcılar hiçbir format kaybı yaşamadan dokümanlarını paylaşabiliyorlar.
 * AbiWord, dokümanları kendi kayıt biçimi olan ABW formatında veya MS Word'ün DOC formatında kaydedebiliyor. Ek olarak Web-dostu HTML formatını ve PDF, XML, RTF formatlarını da destekliyor
.* AbiWord, dokümana resim, sayfa numarası, dipnot ekleme, tablo hazırlama gibi bir kelime işlemcinin sunması gereken tüm özelliklere sahip. Evet, MS Word kadar zengin menüleri, güçlü bir altyapısı ve desteği yok belki ama hız başta olmak üzere kendine göre avantajları var. Bu avantajlarından biri Widget ve Plugin desteği... Kullanıcılar AbiWord için kendi ihtiyaçları doğrultusunda ekmodüller hazırlayabiliyorlar ve AbiWord'ün yetenekleri bu sayede sürekli gelişiyor. Tüm bu eklentiler ücretsiz dağıtılıyor.
* Microsoft Office'i satın alacak paranız yoksa MS Word'ü hantal buluyorsanız, farklı işletim sistemleri ile çalışıyorsanız, Open Office'i indirmek ve kurmak zor geliyorsa ya da sadece merak ediyorsanız 6MB boyutundaki AbiWord daha avantajlıdır.
* 30 farklı dilde sözlük desteği vardır
* Metin dosyalarını e-posta ile gönderebilmek için sıkıştırabilir
* Kısaca AbiWord’ün ün tercih edilme sebebi hem ucuz hem ufak hem de çok yönlü olmasıdır.

1.2. ABIWORDÜN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

  *Eskiden Türkçeyi desteklemiyordu. Şuan da desteklemektedir.
 * Kullanıcı yazdırma işlevini kullanmak istediğinde ön tanımlı yazı biçimi olan abw şablonu çökmeye yol açmaktadır. Bu sorunun geçici çözümü ise AbiWord’ün' ün ön tanımlı yazı biçimi olarak rtf dosya biçimini kullanmasını sağlamaktır.

PREZI SUNUM

28 Aralık 2014 Pazar

ZENTATION





                                            ZENTATION
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


  •   Zentation sunumlarda kullanılan genel özelliklere son veren bir sunum aracıdır.
  • Diğer sunum araçlarında bir yandan perdeye/ekrana yansıtılırken, diğer taraftan bir konuşmacı o anki slaytla ilgili bir şeyler anlatır . Ancak Zentation da bir yandan PowerPoint, diğer yandan konuşmanızın yer aldığı video yer  alarak sunumlarımızın daha etkili olmasına olanak sağlamaktadır.
  • Sunumumuzu hazırladıktan sonra siteye yükleriz.
  • Video için bir başka seçeneklerde bulunmaktadır :Google Video ve Youtube videolarının kullanılabilmesidir
  • Zentation, ekranı birkaç bölüme ayırarak videoyu sol üst, powerpointleri ise sağdaki ana çerçevede gösteriyor.


EMAZE


EMAZE




  • Emaze sunum  hazırlama programlarından biridir. 
  • Html 5 özelliğine sahiptir.
  • Online olarak sunum hazırlama programıdır.
  • Sunumda kullanacağımız resim veya yazıya tıklandığında başka bir web adresine gitme özelliğini kullanabiliriz.
  • Translate özelliğine sahiptir istediğimiz dile çevirebiliriz.


POWTOON


POWTOON






  • Powtoon , videoları veya profesyonel sunumları oluşturmak için kullanılabilecek animasyon sunum aracıdır.
  • Sunumlara ve videolara animasyon ekleyebiliriz.
  • Sunumlarımızı internetten üye olup ücretsiz  yapabiliriz ancak ücretsiz olarak yapılan animasyonlarda 5 dakika limit vardır.
  • Kendi bilgisayarımıza indiremiyoruz ama YouTube aktarabiliyoruz daha sonra YouTube’ den başka araçlarla indirme yapabiliriz.


POWERPOINT


POWERPOINT


  • PowerPoint sunu hazırlama programlarından biridir.
  • Yapılan sunuma özel  görsel olarak güçlü bir destek sağlarken hareketli resim, yazı ve efektlerle kişileri etkilemektedir.
  • Kullanılan bütün objeler ayarlanan sürelerde  devreye girerek grafik, resim, yazı, efektler, film PowerPoint sunu hazırlama programlarından biridir.
  • Standart arka plan görüntüleri vardır.
  • Microsoft iPad için uygulamaları bulunmakta ücretsiz olarak indirebiliriz fakat belgelerde düzenleme/değişiklik yapmak için yıllık belirli bir ücret istenmektedir gibi özellikleri de içermek suretiyle görsel şölen oluşturabilir.



PREZİ


PREZİ




  • Microsoft PowerPoint gibi sunum hazırlama programlarından biridir.
  •  Oldukça zengin içeriğe sahiptir kısa sürede etkili sunumlar hazırlayabiliriz. Farklı formatlar yer alır :  flash animasyonlar, online videolar, fotoğraflar , çeşitli diyagramlar ve güncel uygulamara sahiptir.
  • Online hizmet vermektedir.
  • Hazırlanan tüm sunumlar online olarak saklanabilir ve bu özelliği sayesinde sunumun  üzerinde online olarak düzeltme yapılabilir , yapılan bu düzenlemeleri diğer kullanıcılarda görebilir.
  • Prezi ’ye birçok kullanıcı aynı anda ulaşabilir ve üzerinde değişiklik yapılabilen sunum formatlarındandır.
  • Sunumu kaydederek İnternetsiz ortamda da kullanabiliriz. Ayrıca, AppStore’dan indireceğiniz uygulama ile sunumlarınızı ip ad ile de gösterebilirsiniz.
  • Zoom fonksiyonu ile daha önce görülmemiş bir sunum deneyimini izleyicilerimize yaşatabiliriz.
  • Prezi çok kullanışlı olmasına rağmen ücretli bir sunum programıdır.