30 Aralık 2014 Salı

ABIWORD

                                            
                                               ABIWORD
      AbiWord GNU Genel Kamu Lisansı altında lisanslanmış bir özgür yazılım ürünü
Kelime işlemcisidir. "AbiWord" kelimesi ( "Abi WORD" diye okunur) İspanyolca açık anlamına gelen abiertodan gelir.Linux ,Mac OS X(PowerPC),Microsoft Windows, ReactOS, BeOS,
Amiga OS4,0 (Cygnix X11 makinası üzerinden), ve diğer işletim sistemleri altında çalışır. AbiWord, bir özgür yazılım ürünü olacak ve tüm Ofis özellikleri taşıyacak olan Office Suite programı yaratma amaçlı bir planın parçası olarak http://sourcegear.com SourceGear Corporation tarafından Abi Suite 'in ilk öğesi olarak oluşturuldu.
 AbiWord de aynı OpenOffice Writer gibi ücretsiz dağıtılan bir kelime işlemci. Belki büyük firmalar için olmasa bile bireysel kullanıcılar ve orta ölçekli firmalar için ideal bir yazılım.

*  AbiWord'ün en önemli özelliği sürati. Pentium II işlemcili bir bilgisayarda bile yüklenme zamanı MS Word'den hızlıdır.
.*  AbiWord'ün bir diğer artısı cross-platform özelliği. Yani AbiWord Windows, Linux, QNX, FreeBSD, Mac OSX, Oracle veya Solaris gibi birçok farklı işletim sisteminde çalışabiliyor. Böylece farklı işletim sistemlerinde çalışan kullanıcılar hiçbir format kaybı yaşamadan dokümanlarını paylaşabiliyorlar.
 * AbiWord, dokümanları kendi kayıt biçimi olan ABW formatında veya MS Word'ün DOC formatında kaydedebiliyor. Ek olarak Web-dostu HTML formatını ve PDF, XML, RTF formatlarını da destekliyor
.* AbiWord, dokümana resim, sayfa numarası, dipnot ekleme, tablo hazırlama gibi bir kelime işlemcinin sunması gereken tüm özelliklere sahip. Evet, MS Word kadar zengin menüleri, güçlü bir altyapısı ve desteği yok belki ama hız başta olmak üzere kendine göre avantajları var. Bu avantajlarından biri Widget ve Plugin desteği... Kullanıcılar AbiWord için kendi ihtiyaçları doğrultusunda ekmodüller hazırlayabiliyorlar ve AbiWord'ün yetenekleri bu sayede sürekli gelişiyor. Tüm bu eklentiler ücretsiz dağıtılıyor.
* Microsoft Office'i satın alacak paranız yoksa MS Word'ü hantal buluyorsanız, farklı işletim sistemleri ile çalışıyorsanız, Open Office'i indirmek ve kurmak zor geliyorsa ya da sadece merak ediyorsanız 6MB boyutundaki AbiWord daha avantajlıdır.
* 30 farklı dilde sözlük desteği vardır
* Metin dosyalarını e-posta ile gönderebilmek için sıkıştırabilir
* Kısaca AbiWord’ün ün tercih edilme sebebi hem ucuz hem ufak hem de çok yönlü olmasıdır.

1.2. ABIWORDÜN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

  *Eskiden Türkçeyi desteklemiyordu. Şuan da desteklemektedir.
 * Kullanıcı yazdırma işlevini kullanmak istediğinde ön tanımlı yazı biçimi olan abw şablonu çökmeye yol açmaktadır. Bu sorunun geçici çözümü ise AbiWord’ün' ün ön tanımlı yazı biçimi olarak rtf dosya biçimini kullanmasını sağlamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder